مصاحبه- فریده قلی زاده-جایزه ادبی فانوس

بنام خداوند بخشنده و مهربان

مصاحبه //سومین دوره جایزه ادبی فانوس//

 

1-لطفا خودتان را معرفی کنید .

نام و نام خانوادگی- فریده قلی زاده

از شهر- بابلسر

شهر محل تولد- بابلسر

شهر محل سکونت- بابلسر

سابقه داستانویسی- از هشت سالگی علاقمند به داستان بودم و گه گاه دستی به قلم می بردم اما از دوره ی نوجوانی داستان را به صورت آکادمی و جدی دنبال کردم و در چندین جشنواره ی کشوری رتبه هایی آوردم.

2-نقش جایزه های ادبی و رقابت های اینگونه را در معرفی و علاقمندی داستانویسان به ادامه این رشته چگونه میبینید.

برای من رقابت معنای خاصی ندارد. به نظر من نمی شود داستان ها را با هم مقایسه کرد. اصلا هنر بحثی نیست که در آن رقابت باشد چون بیشتر بحث سلیقه پیش می آید. اما کنار هم گذاشته شدن داستان ها نه برای رقابت بلکه برای آشنایی نویسندگان با آثار هم، آن هم در این دوران که جشنواره های خوب برای شناختن نویسندگانی که دغدغه های مشابه با هم را دارند، کم دیده می شود لازم و ضروری است.

 

3-انجمن های ادبی و کارگاه ها و محافل داستانویسی را در رشد و شکوفایی استعدادها و یادگیری اصولی و تخصصی داستانویسی را چگونه ارزیابی میکنید.

اگر انجمن ها از مسیر منحرف نشوند و جای جبهه گیری ها و خودنمایی ها نباشند و به صرف به هدف یادگیری داستان تشکیل شده باشند بسیار عالی است. موقعیتی مناسب برای نویسندگان است که آثار خودشان را به ارزشیابی بگذارند و ببینند داستانشان آیا توانسته آن چیز را که نویسنده هدفش بوده به دیگران برساند یا نه. من خودم تا مدت ها عضو انجمن داستان بابلسر بودم و داستان هایم را آنجا می خواندم. خوبی آن انجمن این بود که از پسر بچه ی 11 ساله تا زن 50 ساله در آن حضور دارند. و من می توانستم تأثیر متن خودم را در افراد و قشرهای مختلف ببینم و بدانم کدام گروه حرفم را درک کرده، کدام گروه آشنایی خاصی با دغدغه های من ندارند، برای چه کسانی دیدگاه من در داستان مورد قبول نیست و برای چه کسانی خوشایند است. و این تأثیر مثبتی بر روی نوشته های من داشته است.

 

4-فکر میکنید داستان کوتاه یا رمان یا داستانک کدام بیشتر مخاطب دارد و به نظر شما دلیلیش را هم عنوان نمایید.

این روزها که تمام کتابفروشی ها پر شده از رمانهایی که ارزش ادبی ندارند و فقط برای وقت پر کردن نوشته شده اند. رمانهایی با قیمت های گزاف و تعداد چاپ بالا. اما در میان داستان نویس ها شاید بیشتر داستان کوتاه جای خود را باز کرده است. زیرا در زمان کم حرف خود را می زند و در این دنیا که همه زمان اندکی برای مطالعه دارند خواندنش آسان است و به اندازه ی داستانک هم کوتاه نیست که زودتر از آنچه زمان داری تمام شود. اما خب جایگاه رمان و داستانک را هم نمی توان نادیده گرفت.

 

5- کوتاهترین توصیف خود را بیان نمایید.

1- ادبیات داستانی- فرصتی برای کناش در خود، جامعه و دنیا

2-فانوس- روشن کننده ی تاریکی ها

3-جایزه ادبی فانوس- یک فرصت

4-داستانویسان- فانوس های جامعه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد